Deel dit bericht:

8 september 2024

Leestijd: 3 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Mijn waarheid

Mijn waarheid.
Ik leer langzaamaan dat ik niet hoef te reageren op alles wat me dwarszit.
Ik leer langzaamaan dat de energie die nodig is om te reageren op elke slechte gebeurtenis die je overkomt, je uitput en je ervan weerhoudt de andere goede dingen in het leven te zien.
Ik leer langzaamaan dat ik niet bij iedereen in de smaak val en dat ik niet in staat zal zijn om iedereen mij te laten behandelen zoals ik behandeld wil worden.
En dat is oké.
Ik leer langzaamaan dat zo hard proberen om iemand te ‘winnen’ een verspilling van tijd en energie is en je vervult met niets anders dan leegte.
Ik leer dat niet reageren niet betekent dat ik de dingen oké vind, het betekent alleen dat ik ervoor kies om er bovenuit te stijgen.
Ik kies ervoor om de les te nemen en ervan te leren.
Ik kies ervoor om de wijste te zijn.
Ik kies voor mijn gemoedsrust, want dat is wat ik echt nodig heb.
Meer drama heb ik niet nodig. Ik heb geen mensen nodig die me het gevoel geven dat ik niet goed genoeg ben.
Ik heb geen behoefte aan ruzies, argumenten en nepverbindingen.
Ik leer langzaamaan dat soms helemaal niets zeggen, alles zegt.
Ik leer langzaamaan dat als je reageert op dingen die je van streek maken, je iemand anders macht over je emoties geeft.
Je hebt geen controle over wat anderen doen, maar je kunt wel bepalen hoe je reageert, hoe je ermee omgaat, hoe je het waarneemt en hoeveel je er persoonlijk van wilt maken.
Ik leer dat deze situaties meestal niets zeggen over jou en veel over de ander.
Ik leer langzaam dat al deze teleurstellingen er misschien gewoon zijn om ons te leren hoe we van onszelf moeten houden. Want dat zal het pantser en het schild zijn dat we nodig hebben tegen de mensen die ons proberen neer te halen. Ze zullen ons redden wanneer mensen ons vertrouwen proberen te doen wankelen of wanneer ze ons het gevoel proberen te geven dat we minder waard zijn.
Ik leer langzaamaan dat zelfs als ik reageer, het niets zal veranderen, het er niet voor zorgt dat mensen plotseling van me gaan houden en me respecteren, het zal niet op magische wijze hun gedachten veranderen.
Soms is het beter om dingen gewoon te laten zijn, mensen te laten gaan, niet te vechten voor een andere beslissing, niet om uitleg te vragen, niet op antwoorden te jagen en niet te verwachten dat mensen begrijpen waar je vandaan komt.
Ik leer langzaamaan dat het leven beter geleefd wordt als je je niet concentreert op wat er om je heen gebeurt maar in plaats daarvan op wat er in jezelf gebeurt.
Werk aan jezelf en je innerlijke rust en je zult gaan beseffen dat niet reageren op elk klein ding dat je dwarszit het eerste ingrediënt is voor een gelukkig en gezond leven.
Bron: Stevie Flood
Vertaald door: Yvonne Bakker, The Essence of Life

Voel je dat het tijd is om te onderzoeken wat wij voor jou hierin zouden kunnen betekenen? Je kan hier geheel vrijblijvend een gratis inzicht sessie inplannen met een van onze coaches of meld je aan voor onze familieopstelling
Deel dit bericht:

8 september 2024

Leestijd: 3 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.