Deel dit bericht:

13 augustus 2024

Leestijd: 3 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Herstel en heling door middel van familieopstellingen

Een familieopstelling is een verrassende en transformerende methode die je kan helpen om dieper inzicht te krijgen in jezelf en je relaties. Of je nu worstelt met codependentie, relatieverslaving of liefdesverslaving, een familieopstelling kan je precies laten zien waar de knelpunten liggen en hoe je die kunt loslaten.

Wat zijn Familieopstellingen?

Stel je eens voor dat je je leven even stilzet en als toeschouwer naar je eigen familie of relatie kunt kijken. Bij familieopstellingen gebeurt precies dat!

Het is een bijzondere manier om de onzichtbare lijntjes en patronen in jouw familiesysteem zichtbaar te maken. Tijdens een sessie kies je samen met onze fijne begeleider Nancy mensen uit de groep die jouw familieleden of belangrijke personen in jouw leven representeren. Door hen intuïtief in de ruimte te plaatsen, worden de onderliggende dynamieken vanzelf helder. Misschien ontdek je wel patronen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, of zie je ineens waar bepaalde emoties of spanningen vandaan komen. Het is alsof je naar een levend schilderij van je eigen leven kijkt!

Hoe Werken Familieopstellingen bij Codependentie?

Codependentie is zo’n sluipend iets dat je vaak niet eens merkt dat je er middenin zit. Je zorgt voor anderen, vergeet jezelf, en voordat je het weet, leef je meer voor de ander dan voor jezelf.

Tijdens een familieopstelling kun je ontdekken waar dit gedrag vandaan komt. Misschien draag je onbewust iets mee van een ouder, grootouder of zelfs nog verder terug. Door dit patroon zichtbaar te maken, kun je stappen zetten om het te doorbreken.

Wat er tijdens zo’n opstelling gebeurt, is bijna magisch. Je ziet de verhoudingen veranderen, voelt hoe bepaalde lasten van je afglijden, en je krijgt de ruimte om weer echt jezelf te zijn. Het helpt je om je eigen plek in te nemen, om de balans tussen geven en nemen te herstellen, en om oude pijn los te laten. Kortom, een familieopstelling kan een enorme doorbraak betekenen in je proces van heling en herstel.

Voordelen van Familieopstellingen bij Codependentie

  1. Inzicht in Patronen: Heb je je ooit afgevraagd waarom je altijd in dezelfde valkuilen stapt? Met een familieopstelling krijg je inzicht in de verborgen patronen. Alles valt op z’n plek, en begrijp je waarom je doet wat je doet!
  2. Loslaten en Vrij Zijn: Soms zitten we vast in verstrikkingen die ons ervan weerhouden om écht vrij te zijn. Een familieopstelling helpt je om die knopen te ontwarren en emotionele blokkades los te laten.
  3. Verbeter Je Relaties:​ Meer begrip en harmonie in je relaties. Familieopstellingen kunnen je helpen om de balans terug te vinden. Door de onderlinge dynamieken te zien en te begrijpen, kun je relaties opbouwen die echt werken, met meer wederzijds respect en minder drama.
  4. Persoonlijke Groei: Je eigen plek innemen in je familiesysteem voelt als thuiskomen bij jezelf. Tijdens een familieopstelling ontdek je weer wie je werkelijk bent en hoe je kunt groeien binnen je relaties. Het is alsof je een nieuwe versie van jezelf ontdekt, eentje die krachtig, evenwichtig en volledig in balans is.

Familieopstellingen geven je de ruimte om jezelf opnieuw te ontdekken, oude patronen los te laten en je relaties naar een hoger niveau te tillen.

Dus, ben je klaar om die stap te zetten?

Voel je dat het tijd is om te onderzoeken wat wij voor jou hierin zouden kunnen betekenen? Je kan hier geheel vrijblijvend een gratis inzicht sessie inplannen met een van onze coaches of meld je aan voor onze familieopstelling
Deel dit bericht:

13 augustus 2024

Leestijd: 3 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.